Favourite things, 2010


Samarbete Magdalena Dziurlikowska. Pianovariationer på My Favorite things.Den fjärde filmen i samarbetet mellan Magdalena Dziurlikowska och Niklas Rydén heter Favourite Things. Den spelades in sommaren 2010 under ett vistelsestipendium på Eckerö Posthus på Åland.   

I filmen betraktar Magdalena fenomen i och kring posthuset på Eckerö. Musiken till de små filmerna i denna dekalog är Niklas Rydéns improviserade variationer kring My Favourite Things från Sound of Music.

”Varje gång jag är på en ny plats tänker jag snabbt efter vad jag tycker om där. Olika detaljer, stämning och föremål som gör mig varm. Det är ett sätt att göra platsen till sin.
I den här filmen utgår jag från en stram, kärv och gammalmodig miljö. Jag försöker hitta detaljer som fastnar i mig och berättar på ett surrealistiskt sätt om dem. Filmen består egentligen av tio korta filmer, alla tillägnade en sak eller en miljö.” Magdalena Dziurlikowska

Magdalena Dziurlikowska in collaboration with Niklas Rydén, 2010, 17 min.
Executed: Eckerö Post- och Tullhus, Åland, Artist in Residence.

Se mer på www.dziurlikowska.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Favourite things, 2010
Gå till toppen