Mother of Pearl, 2013


Iscensatt dokumentär om mor–dotter relation. I samarbete med Magdalena Dziurlikowska.Magdalena Dziurlikowska och Niklas Rydén gjorde under 2013 ett konstnärligt och dokumentärt projekt om Magdalenas relation till sin mamma. Resultatet blev en triptyk som består av en iscensatt dramadokumentär, och två dokumentärer.

”I filmen Mother of Pearl spelar jag både mig själv och min mamma. Jag har köpt peruk och bär hennes kläder, det hon brukar säga till mig säger jag nu till mig själv. Våra samtal kulminerar ofta i konflikter som ter sig humoristiska och bisarra för en utomstående, men all dialog i filmen har också utspelats i verkligheten.” Magdalena Dziurlikowska

Magdalena Dziurlikowska i samarbete med Niklas Rydén 2013, 22 min.
Producerad med stöd från Konstnärsnämnden.
Visningar: Domeij Gallery Stockholm, Galleri Syster Luleå, Oberhausen International Short Film Festival, Survival Kit Umeå, Videogud i Uppsala m.m.
Samlingar: Filmform.
Recension i Expressen.

 

Mother of Pearl, 2013
Gå till toppen